در برخى شهرهاى کوچک و گاه بزرگ، فروشندگان کالا همه روزه در محلى ساخته نشده، براىداد و ستد گرد مىآمدند، در قرن اول هجرى بازار کوفه اينگونه بود. در برخى ازشهرهاى بزرگ حتى امروزه نيز در برخى نقاط بازارگاههائى تشکيل مىشود که داراىفضاهاى کالبدى ساخته شدهاى نيست و به محصولات ارزان قيمت مانند سبزيجات و ميوهجاتاختصاص دارد و هرکس زودتر در جائى قرار گيرد، ماندن تا پايان روز در آنجا به اوتعلق دارد. اين بازارگاهها بيشتر در کنار مراکز و راههاى پرجمعيت شکل مىگيرد. دربرخى موارد، در روزهاى معينى در هفته، بازارگاههائى در کنار دروازهها و ميدانهاىشهر تشکيل مىشده است که امروزه نيز در برخى شهرها امروزه نيز به چشم مىخورد.
بازارهائى که داراى فضائى ساخته شده هستند، بازارهاى شهرى نام دارند. در شهرهابيشتر بازارها بهصورت ثابت وجود داشته، که بيشتر در فضاهاى بسته تشکيل مىشدند. شواهدى وجود دارد که چنين بازارهائى در برخى از شهرهاى هزاه سوم و دوم قم وجودداشته است. چنين بهنظر مىرسد که در دروههاى پيش از اسلام در ايران اينگونهبازارها وجود داشته، در روزگار اسلامى نيز بازارهاى سقف دارد در کوفه، بغداد،نيشابور، بخارا، سمرقند وجود داشت و بازارهاى دائمى بزرگى در اين شهرها قرار داشت.
پيشينهٔ گونههاى اوليهٔ بازارها در مشکل ابتدائى آن، به حدود دههزار سال پيشبرمىگردد. يکى از نخستين سکونتگاههائى که اقتصاد آن به کشاورزى و دامدارى وابستهبوده، در نزديکى کرمانشاه قرار داشت، که پيشينه آن به نههزار سال پيش مىرسد.
.سکونتگاههاى ديگرى نيز با اقتصاد وابسته به صنايع دستى با قدمت چند هزار سالهمىتوان برشمرد، از جمله تپهزاغه در دشت قزوين (اواخر هزاره هفتم ق. اوايل هزارهٔششم ق م)؛ تپه سيلک در جنوبغربى کاشانى (هزاره ششم ق م)؛ تپه حسنلو در جنوبغربىدرياچه اروميه (هزارهٔ ششم ق م)؛ تل ابليس در منطقه برد سير کرمان (هزاره پنجم قم)؛ شهر سوخته در سيستان (هزارهٔ سوم قم ) و .... در اين مکانها وجود کارگاههاىصنايع دستى و فضاهاى بازرگانى به اثبات رسيده است.
لاتيدان: پس از گذشت دو هفته از سخنان تفرقه افکنانه و مبهم امام جمعه شیراز در زمینه ی اتصال این استان به دریا از راه تجزیه مناطقی از هرمزگان و بوشهر و الحاق آن به استان فارس که باعث نگرانی شدید و تشویش اذهان عمومی مردم هرمزگان گردید،محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور در سخنانی که دردیدار با نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی داشت،وجود طرح تجزیه ی استان را به کلی نفی کرد تا این توطئه شوم برای بار دوم شکست بخورد.
فرا رسیدن ایام محرم و سوگواری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) تسلیت باد
قیامت بی حسین غوغا ندارد/شفاعت بی حسین (ع) معنا ندارد/حسینی باش که در محشر نگویند/چرا پرورده ات امضا ندارد/
ابروی حسین (ع) به کهکشان می ارزد/یک موی حسین (ع) بر هر دو جهان می ارزد/گفتم که بگو بهشت را قیمت چیست/گفتا که حسین (ع) بیش از ان می ارزد/
امام حسین (ع) در بین راه مکه به کربلا فرمودند: من مرگ را جز سعادت نمی بینم و زندگی با ستمگران را جز ننگ نمی دانم!
امام سجاد (ع( فرمودند: هر مومنی که بر قتل امام حسین (ع) بگرید به نحوی که اشک بر چهره اش جاری شود خداوند او را جاودانه در خانه ای از خانه های بهشت جای می دهد.
گروه فرهنگی مسجد صاحب الزمان با همکاری کانون امام علی النقی(وابسته به مسجد صاحب الزمان) اقدام به راه اندازی یک سایت و پس از چند ماه فعالیت سایت در یک حرکت جهشی شبکه اجتماعی مخصوص جوان های بخش بنارویه و البته دیگر بخش ها افتتاح کردند.
شاهین محمد صادقی در پاسخبه این سوال که بحث الحاق فارس به خلیج فارس در چه مرحلهای قرار دارد گفت: بحثپیوستن استان فارس به خلیج فارس مربوط به الان نیست و سالهای سال است که بر اساسمطالعاتی که شده تصمیماتی نیز گرفته شده است اما موانعی وجود دارد که با توجه بهاهمیت و وسعت استان فارس ضرورت دارد استان فارس به خلیج فارس وصل شود
استان فارس این بار از طریق "لامرد" به خلیج فارس می پیوندد/ انتقاد شدید جراره از طرح جدایی "پارسیان" از هرمزگان.
بنا به گفته نماینده جوان بندرعباس در خانه ملت، پارسیان بخشی از هویت و تاریخ مردم هرمزگان است و تجزیه این منطقه صدمات جبران ناپذیر مادی و معنوی برای استان هرمزگان و کشور را درپی خواهد داشت.
و اكنون از اثار ملوك گرگيني در شهر لار، مسجد جامع و چاربازار مشهور به "قيصريه" است كه ديوار و طاقهاي داخلي و خارجي انها را از گچ خالص و سنگ تراشيده، منبت و مقرنس ساخته اند و چندين مرتبه ان را تعمير نموده اند.
و در سال 1015 حاجي قنبرعلي بيگ ذوالقدر جهرمي وزير خطه لار، قيصريه را تعميري لايق نمود، چنانكه در پيشاني طاق بزرگ چهار سوق قيصريه اين قطعه را نگاشته و تاكنون باقي است:
شكر خا كه باز به تاييد كردگار در عهد پادشاه جهانسايه خداي
عباس شاه ان كه به خاك درش مدام كسب سعادت ابدي مي كند هماي
ويرانسراي لار به سعي وزير دهر دستور بحر خاطر و داراي مهر راي
قنبر علي بيگ انكه ز ائينه دلش در غيرت ابد شده جام جهان نماي
از قيصريه اي كه هواي فضاي او گويا نسيم باغ بهشت است غم زداي
تاريخش از خرد طلبيدم جواب گفت: "دارالامان لار شد احيا از اين بناي"
در سال 1178 كه صادق خان كشورش نصير خان لاري را سركوب كرد، وي را به شيراز به درگاه وكيل اورد. بعد از اينكه نصير خان يك سال در دربار كريم خان بود، مشمول عفو قرار گرفت و بنا به خواهش رعايا دوباره به حكومت منصوب شد. اما پس از ورودش به لار، يكي از كدخدايان ان ولايت كه با وي عداوت و خصومت بي نهايت داشت، بي خبر خنجري به نصير خان زد و او را كشت.
مسيح خان پسر عم نصير خان، والي جديد لار را كه نصير خان به جاي او منصوب شده بود، مسئول اين كار مي دانند. بعيد نيست مسيح خان به دليل رقابت با نصير خان به اين كار مبادرت ورزيده باشد.
اما اين سوال همواره باقي است كه چرا وكيل هيچگونه توبيخ و مجازاتي در مورد وي، كه والي و دست نشانده اش را به قتل رسانيد اعمال نكرد؟
در سال 1162 ميرزا ابوطالب به عنوان حكمران لارستان و بندر عباس تعيين شد و در معيت سيصد نفر از شيراز به لار عزيمت كرد. وي پس از ورود به لار در شورش هاي حاجي خان لاري كشته شد. با مرگ او چون لار و نواحي اطراف ان به دست حاجي خان افتاد تصميم گرفت با چند هزار تفنگچي خود به شيراز حمله كند اما در بين راه درگذشت و برادرش نصير خان با والي فارس پيمان متاركه جنگ امضا كرد و به لار بازگشت و در انجا اعلام خودمختاري نمود.
نصير خان چون بر بندرعباس هم تسلط داشت با ازدياد سربازان مسلح خود به بنادر خليج فارس، خصوصا بندر تجاري عباس، سعي در اخذ خراج و باج و ماليات از واليان بنادر و تجار خارجي كمپاني هند شرقي نمود.
خود او نيز طي سفري به بندرعباس مدتي را در انجا اقامت نمود و با نمايندگان كمپاني هند شرقي انگليس روابط دوستانه اي برقرار كرد. نصير خان در سال 1165 طي فرماني از سوي شاه اسماعيل سوم و وكيل او به عنوان بيگلربيگي منطقه گرمسير برگزيده شد و سپس از ملا علي شاه حاكم بندرعباس نصف ماليات شهر را خواستار گرديد . وقتي اين پيشنهاد از سوي ملا عليشاه رد شد، نصير خان طي حمله اي ناگهاني عليشاه را دستگير و از سمتش بركنار كرد و برادرزاده اش مسيح سلطان را به جاي او برگماشت، اما بعد ناچار شد به دليل وجهه اي كه ملا علي داشت، مجدد او را حاكم بندرعباس نمايد.
مقارن اين ايام كريم خانبا ازاد خان افغان در حال جنگ بود. نصير خان كه از قدرت كريم خان هراسناك بود، قصد پيوستن به ازاد خان را داشت لذا از فرصت استفاده كرد به بندرعباس امد ملاعليشاه را با خود به لار بازگرداند. سال بعد مجددا او را به بندرعباس بازگردانيد ولي خانواده اش را به عنوان گروگان نزد خود در لار نگه داشت. در اثر تعديات نصير خان و دست نشانده او مسيح سلطان نسبت به اعضاي كمپاني هند شرقي، انان ناچار شدند دفتر بازرگاني خود را در بندرعباس تعطيل كنند و به بندر بصره بروند. اين امر به لحاظ موقعيت تجارت خارجي بندرعباس، ضربه اي اساسي بر اقتصاد وارد نمود.
در ايامي كه كريم خان زند در كازرون انتظار حمله مجدد ازاد خان افغان را مي كشيد، طي پيامي به نصير خان خواستار اعزام نيروي كمكي شد. اما نصير خان كه شكست وكيل را پيش بيني مي كرد، از ارائه هرگونه كمكي سرباز زد.
كريم خان پس از شكست دادن ازاد خان در نبرد كمارچ به تلافي اين ناسپاسي نصير خان، عازم لار شد تا حاكم خودمختار ان را تنبيه كند اما وقتي با درخواست عفو او مواجه شد، با گرفتن پيشكش نصير خان را در سمت خود ايفا كرد.
زمین باقی می ماند اما انسان فانی است،انسان به جهان چشم می گشاید،اما دوباره در قعر خاک مدفون می گردد.زندگی بس کوتاه است،اما جهان در مکان جاوید خود پایدار باقی می ماند.
partnering with Indigenous peoples to Defend their Lands، Languages، and Cultures