-آيهالله سيدعلياصغر موسوي
فرزند آقا سيدعبدالحسين لاري تا زمان وفات پدر (1342 هـ) در جهرم و از حوزهء درس پدر و برادر گرانقدرش، حضرت آيتالله سيدعبدالمحمد بهره ميبرد. در سال 1346 هـ.. براي تكميل تحصيلات عازم نجف اشرف گرديد و هفت سال تمام در آن ديار به تكميل معلومات و تهذيب نفس پرداخت؛ او از محضر مرحوم محقق ناييني و علامه اصفهاني (كمپاني) بهرهمند شده، سرانجام به مرتبهء اجتهاد و اجازهء مطلق از طرف آنها نايل گرديد.
در سال 1353 هـ.. بنا به خواهش اهالي لارستان بدانجا عزيمت و به جاي پدر فقيد مرجع امور شرعي مسلمانان لارستان و مناطق اطراف شد. آن شخصيت عاليقدر علاوه بر جنبههاي زهد، تقوا و فضيلت، در راه تقويت مباني روحي و مذهبي جامعه و سالمسازي محيط از فساد وتباهي و تربيت طلاب نيز تلاشي چشمگير داشت.
خدمات اجتماعي، سياسي و علمي ايشان بلندي نظر، آيندهنگري و بينش عميق وي را آشكار ميساخت؛ كه به چند نمونه اشارت ميشود:
الف) در زمينه كشاورزي مردم را تشويق و ترغيب مينمود
ب) در جهت خودكفايي اقدام به تاسيس كارخانهء پارچهبافي در لار و چادربافيدر شهر كورده نمود. او عقيده داشت با مصرف توليدات داخلي به خودكفايي نزديك ميشويم.
ج) در مورد رفاه اجتماعي؛ با همكاري مردم اقدام به تأسيس كارخانهء برق نمود، در حالي كه جز قسمتي از شيراز هيچ يك از شهرهاي استان فارس برق نداشت.
از ايشان كتابها و رسايلي باقي مانده، كه در يك مجلد به طبع رسيده است:
1- نقطه اتكاي شيعه
2- حجاب و پردهداري
3-ردّ و انتقاد بر كتاب كليد فهم قرآن
4-احتياج بشر به پيغمبر و امام
5-كتابي پيرامون امامت و ملاك سعادت بشر و چند رساله ديگر وي در 57 سالگي (1374 هـ) بدرود حيات گفت و در آرامگاه خانوادگي در جهرم مدفون گرديد
:: موضوعات مرتبط:
مشاهير لارستان بزرگ ,
,
:: برچسبها:
,
لارستان بزرگ ,
مشاهیر لارستان ,
سید علی اصغر موسوی لاری ,
خدمات علمی ,
سیاسی ,
اجتماعی ,
,